مجله علمی آموزشی الودانش

در این وبلاگ جدیدترین و بهترین مطالب علمی آموزشی را فرا بگیرید

مجله علمی آموزشی الودانش

در این وبلاگ جدیدترین و بهترین مطالب علمی آموزشی را فرا بگیرید

«استاپ لاس» در ترید ارزهای دیجیتال چقدر اهمیت دارد؟

به گزارش جام نیوز، نوسانات قیمت ارز باعث می شود تا ریسک سرمایه گذاری روی ارزهای دیجیتال بالا برود به همین دلیل برای یک تریدر اهمیت زیادی دارد که قبل از سرمایه گذاری بهترین تصمیم را اتخاذ کند و بتواند بهترین گزینه را برای سرمایه گذاری انتخاب کند تا ضرر نکند. تریدرها معتقدند که یک تریدر حرفه ای باید استاپ لاس قوی داشته باشد. به همین تصمیم گرفتیم که گفتگویی داشته باشیم با آقای امید فدوی، مدرس دوره های آموزش ارز دیجیتال و مشاور در حوزه ارزهای دیجیتال و بیت کوین، مدیر و موسس آکادمی امید فدوی تا ببینیم که استاپ لاس چیست و در مبادلات ارزی چه اهمیتی دارد و چطور به تریدرها کمک میکند.

https://www.jamnews.com/detail/News/996157

 

 

استاپ لاس چیست و چطور به تریدرها کمک میکند ؟

استاپ لاس ( Stop Loss ) که در زبان فارسی به آن حد ضرر می گویند واژه ای است که در بازار بورس برای سفارش خرید یا فروش سهام خاصی پس از رسیدن سهام به قیمت مشخص به کار می رود که نزد کارگزار ثبت می شود. استاپ لاس در واقع برای محدود کردن ضرر سرمایه گذار در یک موضع اطمینان طراحی شده است و باعث می شود سرمایه گذار ضرر زیادی را متحمل نشود و با کمک استاپ لاس تریدر ضرر و زیان خود را به حداقل می رساند. فرض کنید که شما به تازگی سهام مایکروسافت را با قیمت 30 دلار برای هر سهم خریداری نموده اید بلافاصله پس از خرید سهام یک استاپ لاس با قیمت 18 دلار وارد می کنید . در صورتی که سهام در بازار به زیر 18 دلار برسد سهام شما با قیمت حاکم بر بازار فروخته می شود. البته تعیین حد ضرر در بازار ارز دیجیتال اهمیت بیشتری دارد و خیلی از صرافی ها نظیر بایننس و بیتمکس و ... این امکان را در اختیار کاربرانشان قرار می دهند تا استاپ لاس به صورت خودکار تعیین شود تا از ضرر و زیان جلوگیری شود. علاوه بر این تعیین استاپ لاس باعث می شود تا تریدرها قبل از ورود به بازار بتوانند شرایط مناسب برای مبادله را تعیین کنند. زمانی که یک تریدر دارایی خود را روی یک ارز سرمایه گذاری می کند خیلی مهم است که بداند دارایی خود را دقیقا تا چه زمانی باید حفظ کند، در غیر این صورت زیان بسیاری خواهد دید. بنابراین استراتژی استاپ لاس تا حد زیادی به تریدرها کمک میکند تا ضرر کمتری کنند چون در صورتی که در زمان درست ارز خود را نفروشند ممکن است ضرر جبران ناپذیری به همراه داشته باشد و گاهش تا سالها باید صبر کرد تا قیمت ارزی به حد مناسبی برسد تا بتوان آن را فروخت.

 

آیا حد استاپ لاس برای همه تریدرها یکسان است ؟

خیر، هر تریدری حد ضرر خاص خودش را خواهد داشت و این بستگی به نوع ارز، مقدار سرمایه و زمان سرمایه گذاری و ... دارد. بنابراین نمی توان استاپ لاس خود را بر اساس استاپ لاس دیگران تعیین کرد. یک تریدر باید به حد ضرر خود پایبند باشد و نکته دیگر اینکه بعد از خرید یک ارز دیجیتال حتما یک سفارش استاپ لاس ثبت شود تا در صورتی که بازار روند نزولی داشت ضرر و زیان زیادی نداشته باشید.

 

 

فایده استاپ لاس برای تریدرها چیست ؟

از قدیم گفته اند جلوی ضرر را از هر جا که بگیری منفعت است و در بازار ارز دیجیتال نیز هرجا که بتوان جلوی ضرر و زیان را گرفت کمترین فایده اش این است که بیشتر از این ضرر نخواهید کرد. در بازار ارز دیجیتال قیمت ها نوسان زیادی دارند و همیشه روند صعودی نیست. گاهی به طور ناگهانی قیمت ها کم می شود و ارزش یک ارز کاهش می یابد، در این حالت سفارش استاپ لاس باعث می شود تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید و به تریدرها کمک می کند تا سرمایه شان را از دست ندهند.

استاپ لاس یا حد ضرر یکی از ضروری ترین مواردی است که باید در هر نوع سرمایه گذاری در نظر گرفته شود و جزو ملزومات بازارهای ارز محسوب می شود.

 

خیلی از تریدرها تمایل دارند که حد ضررشان کم باشد و از اینکه حد ضررشان را افزایش دهند دلهره دارند و می ترسند که با افزایش حد ضرر معامله سودآوری نداشته باشند. از نظر این گروه از تریدرها هرچه حد ضرر یا استاپ لاس کمتر باشد معامله ریسک کمتری دارد. اما تعیین استاپ لاس به عوامل مختلفی بستگی دارد و فقط از روی استراتژی معاملاتی نمی توان حد ضرر را تعیین کرد و به طور کلی عوامل مختلفی روی تعیین آن نقش دارد.

 

خیلی از افرادی که وارد سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال می شوند تصویر می کنند که حد ضرر همان ریسک معامله است و هرچه حد ضرر کوتاه تر باشد باعث می شود تا ریسک کمتری داشت اما چنین تصوری کاملا غلط است چرا که این حجم معامله است که ریسک معاملات را تعیین می کند نه استاپ لاس!

 

از طرفی افزایش استاپ لاس بدون توجه به حجم معامله نیز اشتباه است و باید حد ضرر به درستی تعیین شود. عوامل متعددی بر روی تعیین حد ضرر نقش دارند که یکی از این عوامل حجم معامله است.

 

حد ضرر یا استاپ لاس نه تنها یکی از اصول اساسی برای هر نوع معاملات ارزی به شمار می رود بلکه باعث می شود تا ضرر و زیان را بتوان کنترل کرد. در معاملات ارزی همواره هر معامله ای سودده نیست. زمانی که نمی توانید به طور کامل اوضاع بازار را نظارت کنید استاپ لاس یک گزینه ایده آل است. این موضوع مخصوصا در معاملات فیوچرز که نوسانات بیشتری دارند و ریسک لیکویید شدن نیز هست اهمیت بیشتری دارد.

 

آیا راهی وجود دارد که بتوان فهمید حد ضرر را چطور و با توجه به چه عواملی باید تعیین کرد ؟ 

بله، خوشبختانه در چند سال گذشته منابع آموزشی و مقالات معتددی در زمینه آموزش ارزدیجیتال چه به زبان انگلیسی و چه در ایران گسترش یافته است و افراد به راحتی می توانند با شرکت در این دوره ها مهارت لازم برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال و تعیین استاپ لاس را کسب کنند.

پرسش و پاسخ با امید فدوی درباره کلاهبرداری ترون و اتریوم

به دلیل فعالیت بعضی از طرح های کلاهبرداری مثل دابل وی، اکواسمارت، بانک ترون و بعضی پروژه های مشابه روی شبکه اتریوم و ترون شاهد این هستیم که بعضی از افراد معتقدند شبکه اتریوم و شبکه ترون کلاهبرداری هستند! به همین دلیل تصمیم گرفتیم برای بررسی صحت چنین ادعایی گفتگویی داشته باشیم با آقای  امید فدوی ، مدرس و مشاور در حوزه ارزهای دیجیتال و بیت کوین، مدیر و موسس آکادمی امید فدوی و ببنیم کهآیا اتریوم کلاهبرداری است یا می توان بر روی ارز دیجیتال ترون و اتریوم با اطمینان سرمایه گذاری داشت.

جریان کلاهبرداری ترون از کجا شروع شد؟ آیا ترون کلاهبرداری است؟


https://www.tala.ir/news/detail/72726/%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D8%B4-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%AF-%D9%81%D8%AF%D9%88%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DA%A9%D9%84%D8%A7%D9%87%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%88%D9%85


اکواسمارت و بنک آو ترون دو نوع طرح کلاهبرداری هستند که در زمینه ترون فعالیت می کنند. اکواسمارت با برچسب قرارداد هوشمند ترون شناخته می شود و از کاربران خود برای جذب سرمایه ارز دیجیتال ترون دریافت می کند. این دو پروژه کلاهبرداری افراد را از طریق روش های پانزی و هرمی جذب می کنند و به دلیل اینکه افراد آگاهی لازم را در زمینه ارزهای دیجیتال ندارند فرصت کلاهبرداری برای چنین پروژه هایی بیشتر شده است و در ماه های اخیر شاهد پروژه های کلاهبرداری بیشتری در این زمینه بوده ایم مثل دابل وی، دگ کوین، بنک او ترون، پای نتورک، اکواسمارت و ...

هرچند در زمینه هر نوع ارز دیجیتالی سایت هایی پیدا می شوند که اسکم هستند و کلاهبرداری می کنند و این موضوع چه در زمینه ارز دیجیتال بیتکوین که ارزی معروف و شناخته شده است چه در زمینه ترون یا اتریوم دیده می شود. بنابراین قبل از شروع سرمایه گذاری روی هر نوع ارز دیجیتالی باید از کلاهبردار بودن یا نبودن سایتی که می خواهید در آن فعالیت داشته باشید کاملا اطمینان داشت.

آیا اتریوم کلاهبرداری است ؟

اتریوم یکی از ارزهای دیجیتال پرطرفدار و نسل دوم ارزهای کریپتوکارنسی جهان است که با هدف هوشمندسازی فرایندها و برنامه ها جهت اجرا برنامه های خودکار و در تاریخ 30 جولای سال 2015 توسط ویتالیک بوترین که جوانی 23 ساله روسی بود ارائه شد. اتریوم نیز مانند بیت کوین بر بستر بلاک چین عرضه شده و همانند بیت کوین دارای توزیع عمومی است و ماینرها در این شبکه نوعی ارز رمزنگاری شده به نام اتر را استخراج می کنند. در شبکه ارز دیجیتال اتریوم نیز ما شاهد فعالیت های کلاهبردارانه ای مثل دابل وی و قرارداد هوشمند اتریوم بوده ایم و به همین دلیل برخی افراد اعتقاد دارند که اتریوم کلاهبرداری است. در هر نوع ارز دیجیتالی ما همواره شاهد فعالیت های کلاهبردارانه با سو استفاده از نام شبکه هستیم. در اتریوم نیز گروه هایی مانند دابل وی و طرح های پانزی دیگر با سو استفاده از نام اتریوم فعالیت می کنند. شبکه اتریوم قابلیت قراردادهای هوشمند را برای کاربرانش فراهم ساخته و یک نوع نوآوری جدید و خلاقانه در دنیای کریپتوکارنسی ها و بلاکچین محسوب می شود. علاوه بر این اتریوم از بستری امن و امکانات مختلفی برخوردار است. در واقع قراردادهای هوشمند کدهایی هستند که در شبکه بلاک چین اجرا می شوند و کاربردهای مختلفی دارند اما در هیچ شبکه ای حتی شبکه اتریوم هیچ تضمینی وجود ندارد که کلاهبرداری رخ ندهد و کلاهبرداران از راه های مختلف برای کلاهبرداری و مقاصد خود استفاده نکنند.

قرارداد هوشمند اتریوم چیست ؟

قرارداد هوشمند اتریوم در واقع نوعی پروتکل مختص ارز اتریوم است که از آن برای تنظیم قراردادها و مشارکت ها استفاده می شود. این نوع قرارداد معاملات را به صورت تضمینی و بدون حضور شخص ثالث انجام می دهد و این معاملات قابل پیگیری و غیر قابل برگشت می باشند. در این نوع قرارداد تمام اطلاعات مربوط به معاملات و نحوه اجرای عملیات ها به صورت خودکار نشانه گذاری می شوند و مشخص می گردند. به عنوان مثال وقتی که شما میخواهید از یک عابربانک پول دریافت کنید ابتدا باید کارت خود را به دستگاه وارد کنید و بعد دستگاه کارت بانکی را پردازش می کند و عملیات لازم را انجام می دهد و پول را تحویل می دهد قرارداد هوشمند ارز دیجیتال اتریوم نیز همانند یک دستگاه عابربانک فعالیت می کند و بدون نیاز به یک واسطه عملیات لازم را انجام می دهد و در صورتی که مفاد قرارداد صحیح باشد عملیات را به صورت خودکار انجام می دهد. در شبکه اتریوم نیز فرایندها به کمک قرارداد هوشمند خودکار شده تا بدون نیاز به شخص ثالث به صورت خودکار انجام شود. گرچه شبکه بلاک چین برای ارزهای دیجیتال به صورت خودکار عمل می کند اما بازه عمل آن محدود است و توانایی پردازش محدودی دارد اما در بلاک چین اتریوم به دلیل استفاده از قرارداد هوشمند می توان از نرم افزارهای خودکار به راحتی استفاده کرد و نسبت به بلاک چین بیت کوین توسعه داده شده است. با این کار توسعه دهندگان اپلیکیشن های غیر متمرکز می توانند برنامه های کاربردی را در بستر اتریوم راه اندازی کنند و این کار باعث می شود با اشخاص ثالث نتوانند داده ها را تغییر دهند و امنیت شبکه بیشتر می شود. علاوه بر این برنامه ها هیچوقت متوقف نمی شوند و اشخاص ثالث نمی توانند جلوی فعالیت آنان را بگیرند یا در آن نفوذ کنند. کد قراردادهای هوشمند توسط برنامه نویسان نوشته می شود؛ بنابراین هر نوع خطایی در کد نویسی می تواند مشکلات زیادی را بوجود بیاورد و هکرها بتوانند در شبکه نفوذ کنند.

چطور میتوان تشخیص داد که یک سایت سرمایه گذاری در طرح پانزی شرکت دارد ؟

تشخیص دادن این موضوع اصلا کار سختی نیست. از جمله مهم ترین مشخصات این نوع گروه ها دادن وعده سودهای نجومی و تضمینی است و از کاربران می خواهند در قبال گروگذاری سرمایه خود سودهای نجومی دریافت کنند. یکی دیگر از مشخصات این گروه ها ناشناس بودن آنها و عدم شفاف سازی است. این روزها شمار گروه هایی که در طرح پانزی فعالیت دارند روز به روز بیشتر می شود و فرد سرمایه گذار باید قبل از هر نوع سرمایه گذاری از ماهیت گروهی که میخواهد در آن سرمایه گذاری کند و نوع فعالیت آنها اگاهی یابد.

چطور میتوان با وجود طرح های کلاهبرداری مختلف در شبکه اتریوم سرمایه گذاری پر سودی داشت؟

در حال حاضر با اینکه بازار ارز دیجیتال بازار پر سودی است و کاربران زیادی با هدف ثروتمند شدن و کسب سود بالا وارد این عرصه می شوند اما نمی توان این موضوع را نادیده گرفت که طرح های کلاهبرداری متعددی چه در شبکه اتریوم و چه در شبکه های دیگر مثل ترون وجود دارد. بنابراین افرادی که می خواهند وارد بازار ارز دیجیتال شوند لازم است تا قبل از ورود به این بازار و سرمایه گذاری در آن ابتدا با نحوه ورود به بازار و انواع صرافی ها و ویژگی های آنها، شیوه سرمایه گذاری و تشخیص سایت های کلاهبرداری اطلاعات کامل را کسب کنند تا بتوانند معبرترین سایت ها را برای سرمایه گذاری و خرید و فروش ارز اتریوم و ترون تشخیص دهند. یکی از ساده ترین راه ها برای این کار شرکت در دوره جامع خرید و فروش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در ایران است که متناسب با کاربران داخل ایران ارائه شده است . در این دوره خرید و فروش ارزهای دیجیتال به روش های مختلف و نحوه درآمدزایی صحیح از این حوزه به طور کامل به کابران توضیح داده شده است.